Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do przygotowania przekąska, idealna na wieczór i nie tylko.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3591
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 182
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5591
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1155
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 466
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3591
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 182
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5591
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1155
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 466
Składniki
Wszystkie składniki z wyjątkiem sera i tofu ;) umyć i osuszyć.
Tofu i ser żółty pokroić tak, aby uzyskać po 8 kwadratowych kawałków.
Kawałki papryk pokroić na paski o szerokości około 1 cm i długości 2,5 cm, tak aby uzyskać po 8 pasków z każdego koloru.
Połówkę jabłka pokroić na 8 plastrów o grubości kilku mm, w zależności od wielkości jabłka. Każdy plaster przekroić jeszcze raz na pół, uzyskując kawałki jabłka w kształcie ćwiartki koła.
Każdy liść sałatę podzielić na 8 kawałków, usuwając części białe i twarde.
Na paterze ułożyć w szachownicę kawałki sera żółtego i tofu, następnie na każdym z nich ułożyć po kawałku jabłka.
Każdy kawałek sałaty złożyć dwa lub trzy razy i wkłuć w niego wykałaczkę.
Wykałaczki z sałatą powkłuwać w przygotowane koreczki.
Na wykałaczki nakłuwać pomidory żółte i czerwone, tak aby na jeden koreczek przypadał jeden pomidor.
Kawałki papryki czerwonej nakłuć na koreczki z pomidorami żółtymi, a kawałki papryki żółtej na koreczki z pomidorami czerwonymi.
Całość posypać świeżo mielonym pieprzem i podawać.