Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do przygotowania przekąska, idealna na wieczór i nie tylko.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4259
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4259
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Wszystkie składniki z wyjątkiem sera i tofu ;) umyć i osuszyć.
Tofu i ser żółty pokroić tak, aby uzyskać po 8 kwadratowych kawałków.
Kawałki papryk pokroić na paski o szerokości około 1 cm i długości 2,5 cm, tak aby uzyskać po 8 pasków z każdego koloru.
Połówkę jabłka pokroić na 8 plastrów o grubości kilku mm, w zależności od wielkości jabłka. Każdy plaster przekroić jeszcze raz na pół, uzyskując kawałki jabłka w kształcie ćwiartki koła.
Każdy liść sałatę podzielić na 8 kawałków, usuwając części białe i twarde.
Na paterze ułożyć w szachownicę kawałki sera żółtego i tofu, następnie na każdym z nich ułożyć po kawałku jabłka.
Każdy kawałek sałaty złożyć dwa lub trzy razy i wkłuć w niego wykałaczkę.
Wykałaczki z sałatą powkłuwać w przygotowane koreczki.
Na wykałaczki nakłuwać pomidory żółte i czerwone, tak aby na jeden koreczek przypadał jeden pomidor.
Kawałki papryki czerwonej nakłuć na koreczki z pomidorami żółtymi, a kawałki papryki żółtej na koreczki z pomidorami czerwonymi.
Całość posypać świeżo mielonym pieprzem i podawać.