Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki

Koreczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1205

Dodano:

Odsłon: 287

Popularna przekąska z kilku składników. Proporcje na 16 koreczków.

Składniki

  • Ser pleśniowy twardy około 100 g
  • Szpinak baby 32 listki
  • Pomidory daktylowe czerwone i żółte 16 szt.
  • Oliwki czarne 16 szt.
  • Wykałaczki 16 szt.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Koreczki

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć i osuszyć.

  2. Ser podzielić na 16 kawałków, tak jak pokazane jest to na zdjęciu.

  3. Liście szpinaku umyć i dokładnie osuszyć.

  4. W każdy kawałek sera wkłuć po jednej wykałaczce, na którą nadziewać kolejno po dwa zwinięte w rulonik listki szpinaku, po jednym pomidorze i po oliwce.

  5. Tak przygotowane koreczki umieścić na paterze i podawać ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń