Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śledzi można wyczarować prawdziwe rarytasy, mogą być ciekawym urozmaiceniem świątecznego stołu. Przepis jest prosty, a tak przyrządzony śledź będzie miłą odmianą od zwykłych rolmopsów.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 181
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 181
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry , następnie gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy przyprawą do ziemniaków i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
3. Ogórki konserwowe kroimy na plasterki.
4. Robimy koreczki: na ziemniaka układamy plasterek ogórka, następnie koreczek śledziowy, na samej górze kładziemy cebulkę i utykamy wykałaczkę . 5. Gotowe koreczki układamy na półmisku i dekorujemy.
6. Koreczki gotowe. 7. Smacznego.