Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki śledziowe

Koreczki śledziowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 5272

Dodano:

Odsłon: 1690

Ze śledzi można wyczarować prawdziwe rarytasy, mogą być ciekawym urozmaiceniem świątecznego stołu. Przepis jest prosty, a tak przyrządzony śledź będzie miłą odmianą od zwykłych rolmopsów.

Składniki

  • 2 opakowania koreczków śledziowych ( kaszubskie)
  • 3 podłużne ziemniaki
  • Przyprawa do ziemniaków
  • Cebulki marynowane
  • Sól
  • 3 Ogórki konserwowe
  • Wykałaczki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry , następnie gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.

  2. 2. Po ugotowaniu układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy przyprawą do ziemniaków i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

  3. 3. Ogórki konserwowe kroimy na plasterki.

  4. 4. Robimy koreczki: na ziemniaka układamy plasterek ogórka, następnie koreczek śledziowy, na samej górze kładziemy cebulkę i utykamy wykałaczkę .
    5. Gotowe koreczki układamy na półmisku i dekorujemy.

  5. 6. Koreczki gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 marca 2018 Zgodnie z zaproszeniem przybywam ;)
Śledzik jest miodzio, więc zbieram połową talerza, o tej porze czas coś przekąsić :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń