Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. (cukinii nie obieramy ze skórki). Plastry cukinii podsmażamy na patelni, aby zmiękła.
Ser kroimy w kostkę około 1 cm na 1 cm.
Boczek kroimy w plastry i podsmażamy na patelni.
Na plaster boczku kładziemy kostkę sera i zawijamy. Kuleczki z boczku zawijamy w plaster cukinii. Całość "spinamy" wykałaczką. Zamiast sera można dać wędzoną śliwkę. Smacznego