Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. (cukinii nie obieramy ze skórki). Plastry cukinii podsmażamy na patelni, aby zmiękła.
Ser kroimy w kostkę około 1 cm na 1 cm.
Boczek kroimy w plastry i podsmażamy na patelni.
Na plaster boczku kładziemy kostkę sera i zawijamy. Kuleczki z boczku zawijamy w plaster cukinii. Całość "spinamy" wykałaczką. Zamiast sera można dać wędzoną śliwkę. Smacznego