Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla gości.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8644
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8644
Składniki
Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. (cukinii nie obieramy ze skórki). Plastry cukinii podsmażamy na patelni, aby zmiękła.
Ser kroimy w kostkę około 1 cm na 1 cm.
Boczek kroimy w plastry i podsmażamy na patelni.
Na plaster boczku kładziemy kostkę sera i zawijamy. Kuleczki z boczku zawijamy w plaster cukinii. Całość "spinamy" wykałaczką. Zamiast sera można dać wędzoną śliwkę. Smacznego