Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki z cukinią i boczkiem

Koreczki z cukinią i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 998

Dodano:

Odsłon: 791

Smaczna przekąska dla gości.

Składniki

  • 1 cukinia średniej wielkości
  • boczek wieprzowy w plasterkach (ok. 200 g )
  • ser feta
  • wykałaczki
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. (cukinii nie obieramy ze skórki). Plastry cukinii podsmażamy na patelni, aby zmiękła.

  2. Ser kroimy w kostkę około 1 cm na 1 cm.

  3. Boczek kroimy w plastry i podsmażamy na patelni.

  4. Na plaster boczku kładziemy kostkę sera i zawijamy. Kuleczki z boczku zawijamy w plaster cukinii. Całość "spinamy" wykałaczką.

    Zamiast sera można dać wędzoną śliwkę.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń