Do góry

Przekąski Przepis na:

Kostka alpejska

Kostka alpejska

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 687

Dodano:

Odsłon: 16163

polecam pyszne ciasto, które bardzo szybko sie robi:)

Składniki

  • Biszkopt:, -
  • jajka, 4 szt
  • Mąka pszenna, 4 kopiaste łyżki
  • cukier, 3/4 szklanki
  • kakao, 2 łyzki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • KREM:, -
  • masa krówkowa, 1 puszka
  • Śmietana kremówka, 0,6 litra
  • małe beziki, 15 dkg
  • śmietan-fixy, 3 szt
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kostka alpejska

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiac przez sitko. Białka oddzielamy od zółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym zółtku i ubijamy. Dodajemy małymi porcjami zmieszana mąke i drewniana łyzka delikatnie mieszkamy. Wylac na dużą prostokątną blache uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25min w 180 stopniach.

  2. KREM: Smietane ubi ze śmietan-fixami, dodawac po jednej łyżce masy krówkowejj i mieszamy delikatnie łyżką. Na koniec do masy dodajemy bezy, mieszamy i wylewamy na na schłodzony biszkopt. Dekorujemy wg uznania-ja posypałam startą czekolada i płatkami czekolady. Całośc schładzamy w lodówce. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia35 28 lutego 2013 Witaj Bozenko! Bezy dodajemy w całosci one w tej masie zrobią sie mięciutkie wie łatwo da sie pokroic ciasto.Polecam bo ciasto jest pyszne!!! Pozdrawiam i czekam na na komentarz czy smakowało:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozenasg1 25 lutego 2013 ale jak te bezy w całości powrzucać czy jakoś podrobić?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń