Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam pyszne ciasto, które bardzo szybko sie robi:)
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 907
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 907
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
BISZKOPT:Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiac przez sitko. Białka oddzielamy od zółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym zółtku i ubijamy. Dodajemy małymi porcjami zmieszana mąke i drewniana łyzka delikatnie mieszkamy. Wylac na dużą prostokątną blache uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25min w 180 stopniach.
KREM: Smietane ubi ze śmietan-fixami, dodawac po jednej łyżce masy krówkowejj i mieszamy delikatnie łyżką. Na koniec do masy dodajemy bezy, mieszamy i wylewamy na na schłodzony biszkopt. Dekorujemy wg uznania-ja posypałam startą czekolada i płatkami czekolady. Całośc schładzamy w lodówce. SMACZNEGO!