Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują i jednocześnie dekorują stół.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5795
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 281
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5795
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 281
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry , wyjmujemy ości i rwiemy na kawałki. Rukolę i suszone pomidory siekamy, oliwki kroimy na pół, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Roztapiamy masło. Rozkładamy ciasto filo. Arkusze kroimy w kwadraty 12 X 12 cm. Składamy po trzy kwadraty, każdy smarujemy masłem i przesuwamy płaty względem siebie o kilka stopni.
Po środku arkuszy nakładamy łyżkę nadzienia i przekładamy do wysmarowanych foremek na babeczki. Pieczemy w 180 C około 10 minut, potem wyjmujemy z foremek i podpiekamy jeszcze spód około 5 minut.