Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują i jednocześnie dekorują stół.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry , wyjmujemy ości i rwiemy na kawałki. Rukolę i suszone pomidory siekamy, oliwki kroimy na pół, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Roztapiamy masło. Rozkładamy ciasto filo. Arkusze kroimy w kwadraty 12 X 12 cm. Składamy po trzy kwadraty, każdy smarujemy masłem i przesuwamy płaty względem siebie o kilka stopni.
Po środku arkuszy nakładamy łyżkę nadzienia i przekładamy do wysmarowanych foremek na babeczki. Pieczemy w 180 C około 10 minut, potem wyjmujemy z foremek i podpiekamy jeszcze spód około 5 minut.