Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują i jednocześnie dekorują stół.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 339
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 339
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry , wyjmujemy ości i rwiemy na kawałki. Rukolę i suszone pomidory siekamy, oliwki kroimy na pół, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Roztapiamy masło. Rozkładamy ciasto filo. Arkusze kroimy w kwadraty 12 X 12 cm. Składamy po trzy kwadraty, każdy smarujemy masłem i przesuwamy płaty względem siebie o kilka stopni.
Po środku arkuszy nakładamy łyżkę nadzienia i przekładamy do wysmarowanych foremek na babeczki. Pieczemy w 180 C około 10 minut, potem wyjmujemy z foremek i podpiekamy jeszcze spód około 5 minut.