Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują i jednocześnie dekorują stół.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
        
        
                Składniki
Makrelę obieramy ze skóry , wyjmujemy ości i rwiemy na kawałki. Rukolę i suszone pomidory siekamy, oliwki kroimy na pół, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Roztapiamy masło. Rozkładamy ciasto filo. Arkusze kroimy w kwadraty 12 X 12 cm. Składamy po trzy kwadraty, każdy smarujemy masłem i przesuwamy płaty względem siebie o kilka stopni.
Po środku arkuszy nakładamy łyżkę nadzienia i przekładamy do wysmarowanych foremek na babeczki. Pieczemy w 180 C około 10 minut, potem wyjmujemy z foremek i podpiekamy jeszcze spód około 5 minut.