Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotleciki pełne smaku.
blender do rozdrobnienia lub maszynka do mielenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Grzyby przesmaża się z cebulą i czosnkiem na oleju. Doprawia się je solą, sosem sojowym i pieprzem. Masę rozdrabnia się blenderem ale nie na gładką masę. Do ugotowanej kaszy dodaje się część masy grzybowej , jajo i bułkę tarą do uzyskania gęstej konsystencji.
Z masy formuje się placek, nakłada się farsz i zakleja się kaszą od góry. Uformowane kotlety spłaszcza się i obtacza się w bułce tartej. Kotlety smaży się na rumiano.
Smacznego :)