Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa to takie placki/kotlety, czyli nieco ulepszona wersja placków ziemniaczanych...ale równie smaczna ;)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, ostudzić i obrać. Ostudzone ziemniaki ugniatamy, dodajemy starty ser, pokrojoną cebulkę, przyprawy i 2 jaja, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Z gotowego ciasta formujemy kotleciki i panierujemy w mące, jaju i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Możemy podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!