Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa to takie placki/kotlety, czyli nieco ulepszona wersja placków ziemniaczanych...ale równie smaczna ;)
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 40
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 39
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 326
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 743
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 752
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 40
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 39
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 326
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 743
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 752
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, ostudzić i obrać. Ostudzone ziemniaki ugniatamy, dodajemy starty ser, pokrojoną cebulkę, przyprawy i 2 jaja, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Z gotowego ciasta formujemy kotleciki i panierujemy w mące, jaju i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Możemy podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!