Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa to takie placki/kotlety, czyli nieco ulepszona wersja placków ziemniaczanych...ale równie smaczna ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14393
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13154
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14393
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13154
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, ostudzić i obrać. Ostudzone ziemniaki ugniatamy, dodajemy starty ser, pokrojoną cebulkę, przyprawy i 2 jaja, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Z gotowego ciasta formujemy kotleciki i panierujemy w mące, jaju i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Możemy podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!