Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, tanie, łatwe i szybkie w przygotowaniu :-)
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18299
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18299
 
         
         
                Składniki
Kaszę wsypać do garnka, wlać pół litra wrzącej wody, dodać łyżkę masła i szczyptę soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą wodę (można też ugotować 2 torebki kaszy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i później dodać masło).
Ostudzoną kaszę rozgnieść widelcem razem z twarogiem, dodać jajka, natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę i uformować z niej okrągłe kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na patelni dosyć długo z każdej strony na złocisty kolor. Moja rada: nie odwracać zbyt szybko kotletów na drugą stroną, muszą się naprawdę podpiec żeby się nie rozlatywały.
Najlepiej smakują z sosem, ja podałam z grzybowym i surówką. Smacznego :-)