Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, tanie, łatwe i szybkie w przygotowaniu :-)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Składniki
Kaszę wsypać do garnka, wlać pół litra wrzącej wody, dodać łyżkę masła i szczyptę soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą wodę (można też ugotować 2 torebki kaszy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i później dodać masło).
Ostudzoną kaszę rozgnieść widelcem razem z twarogiem, dodać jajka, natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę i uformować z niej okrągłe kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na patelni dosyć długo z każdej strony na złocisty kolor. Moja rada: nie odwracać zbyt szybko kotletów na drugą stroną, muszą się naprawdę podpiec żeby się nie rozlatywały.
Najlepiej smakują z sosem, ja podałam z grzybowym i surówką. Smacznego :-)