Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 219
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 136
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27816
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 126
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 219
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 136
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27816
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 126
Składniki
Młodą kapustę ugotować w osolonej wodzie. Krótko gotować, bo młode liście są bardzo delikatne. Rozłożyć pojedynczo liście. Osuszyć papierowymi ręcznikami i ściąć grube nerwy. Ser żółty pokroić w plasterki. Na każdym liściu układać plasterek sera żółtego i zawijać jak gołąbki. Obtaczać w mące wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Zamaczać w rozbełtanych i posolonych jajkach. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego. Porada Można z serem zawinąć plasterek np szynki lub innego mięska.