Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Młodą kapustę ugotować w osolonej wodzie. Krótko gotować, bo młode liście są bardzo delikatne. Rozłożyć pojedynczo liście. Osuszyć papierowymi ręcznikami i ściąć grube nerwy. Ser żółty pokroić w plasterki. Na każdym liściu układać plasterek sera żółtego i zawijać jak gołąbki. Obtaczać w mące wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Zamaczać w rozbełtanych i posolonych jajkach. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego. Porada Można z serem zawinąć plasterek np szynki lub innego mięska.