Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
ręcznik papierowy
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 130
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 424
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 130
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 424
Składniki
Z kapusty wykrawa się plastry, tak aby każdy był "piętką". Posypuje się je przyprawą curry i panieruje jak zwykłe kotlety schabowe. Oczywiście trzeba uważać aby plastry się nie rozpadły, ponieważ młoda kapusta nie jest tak ścisła jak zwykła. Kotlety smaży się niespiesznie, tak aby kapusta zdążyła zmięknąć, do zrumienienia, najpierw od strony przecięcia. Kotlety warto po smażeniu położyć na ręczniku papierowym dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Kotlety soli się po smażeniu.
Smacznego :)