Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i idealnie nadają się do pogryzania na przykład przed telewizorem lub siedząc ze znajomymi. Mogą również stanowić dodatek do czystych zup.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5881
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5881
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Oziębioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść. Cienko rozwałkować je na stolnicy. Kieliszkiem do wina wyciąć krążki, lub radełkiem pociąć na kwadraciki. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy krakersik kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 15-20min w 180º. Cebulowe krakersiki świetnie nadają się na przekąskę, znikają ze stołu w oka mgnieniu. Przy czym są łatwe i szybkie do przygotowania. Ponadto do ciasta, zamiast cebuli, można dodać inne składniki np. paprykę, cynamon czy mak by lekko zmienić smak krakersików. Polecam!
Polecam