Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i idealnie nadają się do pogryzania na przykład przed telewizorem lub siedząc ze znajomymi. Mogą również stanowić dodatek do czystych zup.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Oziębioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść. Cienko rozwałkować je na stolnicy. Kieliszkiem do wina wyciąć krążki, lub radełkiem pociąć na kwadraciki. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy krakersik kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 15-20min w 180º. Cebulowe krakersiki świetnie nadają się na przekąskę, znikają ze stołu w oka mgnieniu. Przy czym są łatwe i szybkie do przygotowania. Ponadto do ciasta, zamiast cebuli, można dodać inne składniki np. paprykę, cynamon czy mak by lekko zmienić smak krakersików. Polecam!
Polecam