Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i idealnie nadają się do pogryzania na przykład przed telewizorem lub siedząc ze znajomymi. Mogą również stanowić dodatek do czystych zup.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 233
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 233
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Oziębioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść. Cienko rozwałkować je na stolnicy. Kieliszkiem do wina wyciąć krążki, lub radełkiem pociąć na kwadraciki. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy krakersik kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 15-20min w 180º. Cebulowe krakersiki świetnie nadają się na przekąskę, znikają ze stołu w oka mgnieniu. Przy czym są łatwe i szybkie do przygotowania. Ponadto do ciasta, zamiast cebuli, można dodać inne składniki np. paprykę, cynamon czy mak by lekko zmienić smak krakersików. Polecam!
Polecam