Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wam idą przygotowania do Sylwestra i Nowego Roku ? Ja upiekłam ciasto ale przepis podam jutro, zrobiłam również przystawkę jak to mój wujek mówi krążki do piwa. Takie krążki nadadzą się w sam raz na przystawkę trochę czasu pochłania przygotowanie ale warto zapewniam są pyszne i w ogóle cebula jest niewyczuwalna. Jeżeli tylko macie ochotę zapraszam po przepis.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 16
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 141
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10971
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 16
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 141
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10971
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Składniki
Przygotować cebulę, obrać ją następnie pokroić w grubsze krążki, Każdy krążek rozdzielić aby były pojedyncze krążki ( choć można i w całości tylko wtedy nie będą krążki lecz plastry cebuli w cieście ).
Jak już mamy przygotowaną cebulę wtedy przyszykować ciasto. Do miski wbić całe jajka wsypać sól i dokładnie zmiksować na jednolitą masę jajeczną . Do zmiksowanej masy jajecznej wsypać mąkę, wlać mleko i całość również zmiksować na jednolitą masę ( ciasto musi mieć konsystencję kwaśnej śmietany ).
Gdy mamy już gotowe ciasto, wtedy na głębszą patelnię wlać olej rozgrzać go, w przygotowanym cieście zanurzać krążki cebulowe. Namoczone w cieście krążki układać na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor. Usmażone układać na talerzu, krążki nie pochłaniają dużo oleju.
Tak przygotowane krążki cebulowe w cieście świetnie nadają się jako przekąska wśród znajomych, mogą je również zajadać dzieci. Jak to mój wujek mówił świetna przekąska do piwa ja akurat nie piję żadnego alkoholu ale jeśli są smakosze piwa to serdecznie polecam taką oto przekąskę, przystawkę.