Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do potraw. Idealnie smakują maczane w jogurcie lub podane z sosem czosnkowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć i odciąć końce. Pokroić na centymetrowe krążki. Każdy prószyć solą i pieprzem. Mąkę umieścić na talerzu. W drugim, głębokim talerzu rozbić jajka, roztrzepać je widelcem dodając mleko. Bułkę tartą wyłożyć na osobnym talerzu. Cukinię obtaczać w mące, następnie zanurzać dokładnie w mieszance jajecznej, a na koniec obtaczać w panierce z bułki. Tak przygotowane krążki wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Z gotowych krążków odcisnąć nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym. Krążki z cukinii w panierce są gotowe do podania. Najlepiej smakują jeszcze gorące. Ich smak świetnie uzupełni delikatny jogurtowy sos.