Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do potraw. Idealnie smakują maczane w jogurcie lub podane z sosem czosnkowym.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5030
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1914
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5030
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1914
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć i odciąć końce. Pokroić na centymetrowe krążki. Każdy prószyć solą i pieprzem. Mąkę umieścić na talerzu. W drugim, głębokim talerzu rozbić jajka, roztrzepać je widelcem dodając mleko. Bułkę tartą wyłożyć na osobnym talerzu. Cukinię obtaczać w mące, następnie zanurzać dokładnie w mieszance jajecznej, a na koniec obtaczać w panierce z bułki. Tak przygotowane krążki wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Z gotowych krążków odcisnąć nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym. Krążki z cukinii w panierce są gotowe do podania. Najlepiej smakują jeszcze gorące. Ich smak świetnie uzupełni delikatny jogurtowy sos.