Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do potraw. Idealnie smakują maczane w jogurcie lub podane z sosem czosnkowym.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć i odciąć końce. Pokroić na centymetrowe krążki. Każdy prószyć solą i pieprzem. Mąkę umieścić na talerzu. W drugim, głębokim talerzu rozbić jajka, roztrzepać je widelcem dodając mleko. Bułkę tartą wyłożyć na osobnym talerzu. Cukinię obtaczać w mące, następnie zanurzać dokładnie w mieszance jajecznej, a na koniec obtaczać w panierce z bułki. Tak przygotowane krążki wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Z gotowych krążków odcisnąć nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym. Krążki z cukinii w panierce są gotowe do podania. Najlepiej smakują jeszcze gorące. Ich smak świetnie uzupełni delikatny jogurtowy sos.