Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 178
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1894
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 178
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1894
Składniki
Por kroimy w krążki, oczywiście odrzucając ciemnozielone części. Podsmażamy na maśle, przez jakieś 5 minut. Kiedy por już nieco się podsmaży (uwaga! żeby nie przypiec) zalewamy go 1,2 l wody i dodajemy kostkę rosołową (jeśli ktoś nie lubi można oczywiście zalać taką samą ilością rosołu czy bulionu) i gotujemy przez 10 minut.
Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucamy do porów i gotujemy całość aż ziemniaki zmiękną. Wtedy dodajemy serki i mieszamy do roztopienia. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy curry, solą i pieprzem. Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.