Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki - te skorupiaki szturmem podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Trzeba jednak nie lada umiejętności, by je odpowiednio przygotować. Tym razem mamy dla was przepis na krewetki w szczególnym wydaniu - z czosnkiem!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
         
         
                Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w drobne plasterki czosnek, a gdy zacznie pachnieć, zwiększyć ogień i dorzucić oczyszczone krewetki.
Smażyć całość 2-3 minuty, potrząsając patelnią, dodać białe wino i pietruszkę, posolić i popieprzyć do smaku, potrzymać na ogniu jeszcze około 1-2 minuty aby część wina odparowała.
Podawać ze świeżą bagietką i cząstką cytryny.