Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki - te skorupiaki szturmem podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Trzeba jednak nie lada umiejętności, by je odpowiednio przygotować. Tym razem mamy dla was przepis na krewetki w szczególnym wydaniu - z czosnkiem!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4943
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13782
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3239
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4943
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13782
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3239
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1048
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w drobne plasterki czosnek, a gdy zacznie pachnieć, zwiększyć ogień i dorzucić oczyszczone krewetki.
Smażyć całość 2-3 minuty, potrząsając patelnią, dodać białe wino i pietruszkę, posolić i popieprzyć do smaku, potrzymać na ogniu jeszcze około 1-2 minuty aby część wina odparowała.
Podawać ze świeżą bagietką i cząstką cytryny.