Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki - te skorupiaki szturmem podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Trzeba jednak nie lada umiejętności, by je odpowiednio przygotować. Tym razem mamy dla was przepis na krewetki w szczególnym wydaniu - z czosnkiem!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 18
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2808
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4168
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 18
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2808
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4168
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w drobne plasterki czosnek, a gdy zacznie pachnieć, zwiększyć ogień i dorzucić oczyszczone krewetki.
Smażyć całość 2-3 minuty, potrząsając patelnią, dodać białe wino i pietruszkę, posolić i popieprzyć do smaku, potrzymać na ogniu jeszcze około 1-2 minuty aby część wina odparowała.
Podawać ze świeżą bagietką i cząstką cytryny.