Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam owoce morza :) Mąż zakupił opakowanie mrożonych krewetek argentyńskich. Po rozmrożeniu wystarczyło tylko ściągnąć pancerz, wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, dodać masło czosnkowe i podać z chrupiącą grzanką i zieleniną. Pychota !
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Jeżeli nie mamy gotowego masła czosnkowego można przyrządzić samemu: masło + 2 ząbki czosnku + koperek lub natka pietruszki- zmiksować.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić obrane i wypatroszone z ciemnego jelita krewetki. Smażyć po minucie z każdej strony, dodać masło czosnkowe i potrząsając co chwilę patelnią, smażyć jeszcze ok. 2 minut. Skropić kilkoma kroplami soku z cytryny, lekko posolić.
Wyłożyć na ogrzany półmisek. Posypać posiekaną pietruszką. W tym czasie bagietkę pokroić na cienki kromki i podsmażać na tej samej oliwie i maśle co krewetki. Gotowe grzanki układamy obok krewetek. Dodajemy sałatę skropioną cytryną i oliwą.