Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam owoce morza :) Mąż zakupił opakowanie mrożonych krewetek argentyńskich. Po rozmrożeniu wystarczyło tylko ściągnąć pancerz, wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, dodać masło czosnkowe i podać z chrupiącą grzanką i zieleniną. Pychota !
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13813
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43286
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 460
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13813
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43286
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 460
Składniki
Jeżeli nie mamy gotowego masła czosnkowego można przyrządzić samemu: masło + 2 ząbki czosnku + koperek lub natka pietruszki- zmiksować.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić obrane i wypatroszone z ciemnego jelita krewetki. Smażyć po minucie z każdej strony, dodać masło czosnkowe i potrząsając co chwilę patelnią, smażyć jeszcze ok. 2 minut. Skropić kilkoma kroplami soku z cytryny, lekko posolić.
Wyłożyć na ogrzany półmisek. Posypać posiekaną pietruszką. W tym czasie bagietkę pokroić na cienki kromki i podsmażać na tej samej oliwie i maśle co krewetki. Gotowe grzanki układamy obok krewetek. Dodajemy sałatę skropioną cytryną i oliwą.