Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiele sposobów i jeśli się je lubi, nigdy się nie znudzą. Bardzo prosty sposób na krewetki i niewyszukany,a smaczny i zdrowy.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1080
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3421
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1080
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3421
Składniki
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, imbir obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Pozostałe składniki marynaty łączymy w miseczce i mieszamy razem z imbirem i czosnkiem.
Krewetki wkładamy do marynaty dobrze mieszamy, aby się równomiernie otoczyły w marynacie.
Rozgrzewamy gril lub patelnię, kładziemy krewetki razem z marynatą.
Odwracamy krewetki na drugą stronę po minucie smażenia, smażymy następną minutę i wyłączamy źródło ciepła. Krewetki składamy na ugotowany ryż lub liście sałaty.