Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiele sposobów i jeśli się je lubi, nigdy się nie znudzą. Bardzo prosty sposób na krewetki i niewyszukany,a smaczny i zdrowy.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2269
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3069
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 663
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2269
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3069
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 663
Składniki
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, imbir obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Pozostałe składniki marynaty łączymy w miseczce i mieszamy razem z imbirem i czosnkiem.
Krewetki wkładamy do marynaty dobrze mieszamy, aby się równomiernie otoczyły w marynacie.
Rozgrzewamy gril lub patelnię, kładziemy krewetki razem z marynatą.
Odwracamy krewetki na drugą stronę po minucie smażenia, smażymy następną minutę i wyłączamy źródło ciepła. Krewetki składamy na ugotowany ryż lub liście sałaty.