Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiele sposobów i jeśli się je lubi, nigdy się nie znudzą. Bardzo prosty sposób na krewetki i niewyszukany,a smaczny i zdrowy.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, imbir obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Pozostałe składniki marynaty łączymy w miseczce i mieszamy razem z imbirem i czosnkiem.
Krewetki wkładamy do marynaty dobrze mieszamy, aby się równomiernie otoczyły w marynacie.
Rozgrzewamy gril lub patelnię, kładziemy krewetki razem z marynatą.
Odwracamy krewetki na drugą stronę po minucie smażenia, smażymy następną minutę i wyłączamy źródło ciepła. Krewetki składamy na ugotowany ryż lub liście sałaty.