Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiele sposobów i jeśli się je lubi, nigdy się nie znudzą. Bardzo prosty sposób na krewetki i niewyszukany,a smaczny i zdrowy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1473
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1473
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, imbir obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Pozostałe składniki marynaty łączymy w miseczce i mieszamy razem z imbirem i czosnkiem.
Krewetki wkładamy do marynaty dobrze mieszamy, aby się równomiernie otoczyły w marynacie.
Rozgrzewamy gril lub patelnię, kładziemy krewetki razem z marynatą.
Odwracamy krewetki na drugą stronę po minucie smażenia, smażymy następną minutę i wyłączamy źródło ciepła. Krewetki składamy na ugotowany ryż lub liście sałaty.