Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 714
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 108
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2635
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 714
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 108
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2635
Składniki
Zrobiłam masło czosnkowe. Przyprawy i nać wymieszałam z masłem dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
Kupiłam obrane krewetki, ale jeśli kupicie w całości to trzeba zdjąć pancerzyki i wyciąć żyłkę. Rozmrożone krewetki natarłam masłem, nadziałam je na patyk i położyłam na każdą krewetkę porcję masła. Użyłam tackę, żeby całe masło od razu nie spłynęło na węgiel. Grilluje się je dosłownie po parę minut z każdej strony- aż się zbielą- wtedy są bardzo miękkie.
Krewetki świetnie smakują z bobem w vinegrecie i sosem śmietanowo- czosnkowym. Smacznego :)