Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1656
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1133
Polecam.
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1656
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1133
Składniki
Zrobiłam masło czosnkowe. Przyprawy i nać wymieszałam z masłem dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
Kupiłam obrane krewetki, ale jeśli kupicie w całości to trzeba zdjąć pancerzyki i wyciąć żyłkę. Rozmrożone krewetki natarłam masłem, nadziałam je na patyk i położyłam na każdą krewetkę porcję masła. Użyłam tackę, żeby całe masło od razu nie spłynęło na węgiel. Grilluje się je dosłownie po parę minut z każdej strony- aż się zbielą- wtedy są bardzo miękkie.
Krewetki świetnie smakują z bobem w vinegrecie i sosem śmietanowo- czosnkowym. Smacznego :)