Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 471
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4701
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 471
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4701
Składniki
Zrobiłam masło czosnkowe. Przyprawy i nać wymieszałam z masłem dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
Kupiłam obrane krewetki, ale jeśli kupicie w całości to trzeba zdjąć pancerzyki i wyciąć żyłkę. Rozmrożone krewetki natarłam masłem, nadziałam je na patyk i położyłam na każdą krewetkę porcję masła. Użyłam tackę, żeby całe masło od razu nie spłynęło na węgiel. Grilluje się je dosłownie po parę minut z każdej strony- aż się zbielą- wtedy są bardzo miękkie.
Krewetki świetnie smakują z bobem w vinegrecie i sosem śmietanowo- czosnkowym. Smacznego :)