Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2483
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3123
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2483
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3123
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Składniki
Zrobiłam masło czosnkowe. Przyprawy i nać wymieszałam z masłem dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
Kupiłam obrane krewetki, ale jeśli kupicie w całości to trzeba zdjąć pancerzyki i wyciąć żyłkę. Rozmrożone krewetki natarłam masłem, nadziałam je na patyk i położyłam na każdą krewetkę porcję masła. Użyłam tackę, żeby całe masło od razu nie spłynęło na węgiel. Grilluje się je dosłownie po parę minut z każdej strony- aż się zbielą- wtedy są bardzo miękkie.
Krewetki świetnie smakują z bobem w vinegrecie i sosem śmietanowo- czosnkowym. Smacznego :)