Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
krewetki obrać, umyć i dać do miseczki. Do miseczki z krewetkami przecisnąć czosnek, wycisnąć sok z cytryny, dodać olej i szczyptę papryki, dobrze wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
paprykę, cebulkę, mięte pokroić drobniuteńko przełożyć do miseczki dodać cukier, ocet winny, oliwę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Odstawić, żeby się przegryzło w tym czasie rozgrzać patelnię. Na patyczki do szaszłyków nabijać krewetki. Smażyć 2-3 minuty z obu stron. Na talerzu położyć liść sałaty na nim 3 kromeczki bagietki, na bagietce położyć patyczek z krewetkami a obok ułożyć salsę. Smacznego