Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3441
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 101
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3441
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 101
Składniki
krewetki obrać, umyć i dać do miseczki. Do miseczki z krewetkami przecisnąć czosnek, wycisnąć sok z cytryny, dodać olej i szczyptę papryki, dobrze wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
paprykę, cebulkę, mięte pokroić drobniuteńko przełożyć do miseczki dodać cukier, ocet winny, oliwę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Odstawić, żeby się przegryzło w tym czasie rozgrzać patelnię. Na patyczki do szaszłyków nabijać krewetki. Smażyć 2-3 minuty z obu stron. Na talerzu położyć liść sałaty na nim 3 kromeczki bagietki, na bagietce położyć patyczek z krewetkami a obok ułożyć salsę. Smacznego