Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla odmiany :)
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 201
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 494
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2984
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 156
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 201
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 494
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2984
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 156
Składniki
krewetki obrać, umyć i dać do miseczki. Do miseczki z krewetkami przecisnąć czosnek, wycisnąć sok z cytryny, dodać olej i szczyptę papryki, dobrze wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
paprykę, cebulkę, mięte pokroić drobniuteńko przełożyć do miseczki dodać cukier, ocet winny, oliwę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Odstawić, żeby się przegryzło w tym czasie rozgrzać patelnię. Na patyczki do szaszłyków nabijać krewetki. Smażyć 2-3 minuty z obu stron. Na talerzu położyć liść sałaty na nim 3 kromeczki bagietki, na bagietce położyć patyczek z krewetkami a obok ułożyć salsę. Smacznego