Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis mojego Męża :) w sam raz na romantyczną kolację we dwójkę... krewetki wzbogacone smakiem sosu sojowego :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 67
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 67
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Składniki
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek i cukier. Każdą krewetkę (zamrożoną) dokładnie zamarynować sosem z każdej strony.
Na rozpuszczonym maśle (można dodać trochę oleju) smażyć krewetki na dużym ogniu z każdej strony przez ok. 3 min.
Gotowe krewetki warto posypać posiekanym świeżym koperkiem. Smacznego :)