Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis mojego Męża :) w sam raz na romantyczną kolację we dwójkę... krewetki wzbogacone smakiem sosu sojowego :)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek i cukier. Każdą krewetkę (zamrożoną) dokładnie zamarynować sosem z każdej strony.
Na rozpuszczonym maśle (można dodać trochę oleju) smażyć krewetki na dużym ogniu z każdej strony przez ok. 3 min.
Gotowe krewetki warto posypać posiekanym świeżym koperkiem. Smacznego :)