Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z frytkownicy beztłuszczowej pieką się dosłownie kilka minut, a orientalne przyprawy dodają im głębokiego smaku.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 26
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 26
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Składniki
Krewetki pozostaw do całkowitego rozmrożenia. Odsącz je z wody. Posól je i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zeszklij go na łyżce masła na rozgrzanej patelni. Papryczkę chili posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Połącz w misce podsmażony czosnek, imbir, papryczkę chili, paprykę słodką mieloną, sól i pieprz. Natrzyj krewetki z każdej strony. Skrop solidnie sokiem z limonki.
Krewetki umieść w koszyku. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza i zostaw tak na 9 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczoną bułką czosnkową.