Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z frytkownicy beztłuszczowej pieką się dosłownie kilka minut, a orientalne przyprawy dodają im głębokiego smaku.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Krewetki pozostaw do całkowitego rozmrożenia. Odsącz je z wody. Posól je i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zeszklij go na łyżce masła na rozgrzanej patelni. Papryczkę chili posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Połącz w misce podsmażony czosnek, imbir, papryczkę chili, paprykę słodką mieloną, sól i pieprz. Natrzyj krewetki z każdej strony. Skrop solidnie sokiem z limonki.
Krewetki umieść w koszyku. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza i zostaw tak na 9 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczoną bułką czosnkową.