Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z frytkownicy beztłuszczowej pieką się dosłownie kilka minut, a orientalne przyprawy dodają im głębokiego smaku.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 134
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8684
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3011
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 134
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8684
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3011
Składniki
Krewetki pozostaw do całkowitego rozmrożenia. Odsącz je z wody. Posól je i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zeszklij go na łyżce masła na rozgrzanej patelni. Papryczkę chili posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Połącz w misce podsmażony czosnek, imbir, papryczkę chili, paprykę słodką mieloną, sól i pieprz. Natrzyj krewetki z każdej strony. Skrop solidnie sokiem z limonki.
Krewetki umieść w koszyku. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza i zostaw tak na 9 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczoną bułką czosnkową.