Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z frytkownicy beztłuszczowej pieką się dosłownie kilka minut, a orientalne przyprawy dodają im głębokiego smaku.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Składniki
Krewetki pozostaw do całkowitego rozmrożenia. Odsącz je z wody. Posól je i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zeszklij go na łyżce masła na rozgrzanej patelni. Papryczkę chili posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Połącz w misce podsmażony czosnek, imbir, papryczkę chili, paprykę słodką mieloną, sól i pieprz. Natrzyj krewetki z każdej strony. Skrop solidnie sokiem z limonki.
Krewetki umieść w koszyku. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza i zostaw tak na 9 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczoną bułką czosnkową.