Do góry

Przekąski Przepis na:

krewetki z patelni

krewetki z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2546

Dodano:

Odsłon: 453

Krewetki z czosnkiem, chili i natką pietruszki... Taka kolacja dla dwojga....

Składniki

  • świeże oczyszczone krewetki tygrysie - 300 g
  • oliwa - 3 łyżki
  • czosnek - 3 ząbki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • papryczka chili birds eye - 1 szt
  • białe wytrawne wino - 75 ml
  • masło - 25 g
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
krewetki z patelni

Przygotowanie

  1. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i chili. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć na dużym ogniu przez około 3-4 minuty. Na koniec dodać masło i natkę pietruszki, doprawić odrobiną soli.

  3. Podawać ze świeżą bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń