Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z czosnkiem, chili i natką pietruszki... Taka kolacja dla dwojga....
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12476
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12476
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i chili. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć na dużym ogniu przez około 3-4 minuty. Na koniec dodać masło i natkę pietruszki, doprawić odrobiną soli.
Podawać ze świeżą bagietką.