Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z czosnkiem, chili i natką pietruszki... Taka kolacja dla dwojga....
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 369
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2899
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 369
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2899
Składniki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i chili. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć na dużym ogniu przez około 3-4 minuty. Na koniec dodać masło i natkę pietruszki, doprawić odrobiną soli.
Podawać ze świeżą bagietką.