Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie drogie a bardzo syte danie w sam raz dla głodomorów ;D nierozłączne z pikantnym czerwonym barszczem. kompromis miedzy krokietem i pierogami ruskimi z tych pierwszych bierzemy chrupiący naleśnik z drugich pikantne serowe nadzienie...równowaga zachowana ;) można wykorzystać nadwyżkę ziemniaków lub naleśników z poprzedniego dnia z obiadu...
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93615
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93615
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Składniki
Usmażyć naleśniki wg. przepisu podstawowego ok 10 szt - zostawić 2-3 chochle ciasta w miseczce ( będzie potrzebne do obtoczenia gotowych krokietów !!!) naleśniki odstawić aż przestygną.
Ziemniaki i twaróg utłuc tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę i przetrzeć przez sitko lub przepuścić raz przez maszynkę. Cebulę zeszklić na patelni dodać do masy serowo ziemniaczanej. Oprószyć obficie solą pieprzem i dodać odrobinę maggi. Całość wymieszać na gładką masę.
Rozgrzać na patelni olej. Z przestudzonych naleśników i farszu formujemy krokiety: Formujemy z masy (dwie duże łyżki stołowe-garść) podłużny wałeczek kładziemy na 1 końcu naleśnika boki zawijamy do środka i rulon-ujemy na końcu lekko przygniatamy.
Naleśnik maczamy w cieście naleśnikowym obtaczamy w sporej ilości bułki tartej i od razu kładziemy na rozgrzaną patelnię. Obsmażamy na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe-SMACZNEGO !!!
Ja zawsze podaję je z pikantnym czerwonym barszczem ( mój przepis dodany) Świetne jako przystawka lub normalny obiad. Ostrzegam są bardzo bardzo sycące i smaczne ;D