Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i grzybami. Propozycja na świąteczny stół. Idealnym dodatkiem będzie czysty barszczyk czerwony. Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube https://youtu.be/ARgJlAMVhXE
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 410
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 410
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 311
Składniki
Grzyby suszone namoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, najlepiej całą noc. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku. Kapustę kiszoną wraz z grzybami (dodać również tę wodę, w której moczyły się grzyby) ugotować. Dobrze odcisnąć. Pokroić. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać pieczarki i dusić, aż puszczą sok. Następnie dodać kapustę z grzybami. Dusić do wyparowania soku. Doprawić solą i pieprzem.
CIASTO NALEŚNIKOWE: Wszystkie składniki umieścić w misie i połączyć za pomocą miksera do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Farsz nakładać na naleśniki i zawinąć w rulony. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce. Smażyć na oleju, na małej mocy. Smacznego. **Z tych proporcji wyszło mi 8 dużych krokietów**