Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt się nie oprze, idealne w pierwszy dzień świąt
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 5558
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9608
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 5558
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9608
Składniki
Ugotowałam szponder z warzywami i przyprawami i solą z niewielką ilością wody- około 3 h. Można użyć mięsa z rosołu ale jest wypłukane ze smaku i naprawdę czuć różnicę w smaku.
Na patelni zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam mięso zmielone na drobnym oczku wraz z warzywami. No i przyprawy. Sporo majeranku, suszonego czosnku- świeży jest zbyt agresywny w smaku i trzeba dłużej smażyć. Jeszcze sól do smaku i dużo świeżo zmielonego pieprzu. Całość przesmażyłam kilkakrotnie mieszając.
Rozrobiłam ciasto na naleśniki, konsystencja ma być wręcz wodnista, wtedy wychodzą cieniutkie. Farsz zawija się w naleśniki, krokiety obtacza się w bułce tartej i rumieni już na prawie suchej patelni.
Smacznego :)