Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt się nie oprze, idealne w pierwszy dzień świąt
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 92
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17639
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2640
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 151
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 92
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17639
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2640
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotowałam szponder z warzywami i przyprawami i solą z niewielką ilością wody- około 3 h. Można użyć mięsa z rosołu ale jest wypłukane ze smaku i naprawdę czuć różnicę w smaku.
Na patelni zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam mięso zmielone na drobnym oczku wraz z warzywami. No i przyprawy. Sporo majeranku, suszonego czosnku- świeży jest zbyt agresywny w smaku i trzeba dłużej smażyć. Jeszcze sól do smaku i dużo świeżo zmielonego pieprzu. Całość przesmażyłam kilkakrotnie mieszając.
Rozrobiłam ciasto na naleśniki, konsystencja ma być wręcz wodnista, wtedy wychodzą cieniutkie. Farsz zawija się w naleśniki, krokiety obtacza się w bułce tartej i rumieni już na prawie suchej patelni.
Smacznego :)