Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt się nie oprze, idealne w pierwszy dzień świąt
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 185
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 185
Składniki
Ugotowałam szponder z warzywami i przyprawami i solą z niewielką ilością wody- około 3 h. Można użyć mięsa z rosołu ale jest wypłukane ze smaku i naprawdę czuć różnicę w smaku.
Na patelni zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam mięso zmielone na drobnym oczku wraz z warzywami. No i przyprawy. Sporo majeranku, suszonego czosnku- świeży jest zbyt agresywny w smaku i trzeba dłużej smażyć. Jeszcze sól do smaku i dużo świeżo zmielonego pieprzu. Całość przesmażyłam kilkakrotnie mieszając.
Rozrobiłam ciasto na naleśniki, konsystencja ma być wręcz wodnista, wtedy wychodzą cieniutkie. Farsz zawija się w naleśniki, krokiety obtacza się w bułce tartej i rumieni już na prawie suchej patelni.
Smacznego :)