pyszniutkie i chrupiące krokieciki,ja robię z podwójnej porcji i połowę zamrażam
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Składniki
- mleko, 2 szlanki
- woda, 2 szklanki
- jajka, 2 sztuki
- mąka, 3 pełne szklanki
- mięso gotowane np wołowe,cielęce,drobiowe, ok.pół kilograma
- pieczarki, 25 dag
- gotowane jajka, 4 sztuki
- Bułka tarta, ok. szklanki
- olej, do smażenia
- sól,pieprz,papryka ostra, do smaku
- cebula
Składniki
- mleko, 2 szlanki
- woda, 2 szklanki
- jajka, 2 sztuki
- mąka, 3 pełne szklanki
- mięso gotowane np wołowe,cielęce,drobiowe, ok.pół kilograma
- pieczarki, 25 dag
- gotowane jajka, 4 sztuki
- Bułka tarta, ok. szklanki
- olej, do smażenia
- sól,pieprz,papryka ostra, do smaku
- cebula

Etapy przygotowania
Mleko,wodę,mąkę i 2 surowe jajka połączyć mikserem i posolić.Przygotować farsz:mięso przepuścić przez maszynkę,pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć (nie rumienić).Mięso,pieczarki i pokrojone na drobno gotowane jajka wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Z ciasta usmażyć nalesniki(zostawić ok. 34 szklanki do moczenia krokietów).Na usmażone naleśnki nakładać farsz i zwijać krokiety następnie każdego krokieta zanurzyć w resztce ciasta naleśnikowego i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.Życzę smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (9)



Składniki
- mleko, 2 szlanki
- woda, 2 szklanki
- jajka, 2 sztuki
- mąka, 3 pełne szklanki
- mięso gotowane np wołowe,cielęce,drobiowe, ok.pół kilograma
- pieczarki, 25 dag
- gotowane jajka, 4 sztuki
- Bułka tarta, ok. szklanki
- olej, do smażenia
- sól,pieprz,papryka ostra, do smaku
- cebula
Mleko,wodę,mąkę i 2 surowe jajka połączyć mikserem i posolić.Przygotować farsz:mięso przepuścić przez maszynkę,pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć (nie rumienić).Mięso,pieczarki i pokrojone na drobno gotowane jajka wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Z ciasta usmażyć nalesniki(zostawić ok. 34 szklanki do moczenia krokietów).Na usmażone naleśnki nakładać farsz i zwijać krokiety następnie każdego krokieta zanurzyć w resztce ciasta naleśnikowego i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.Życzę smacznego
Pyszne krokiety;)
zaraz zrobie wreszcie coś bez kapuchy
zaraz robie
jolinka być może zbyt długo smażysz naleśniki ja na krokiety bardzo krótko smażę tak żeby były blade nie przypieczone i nie zdażyło mi sie ażeby mi pękały przu zwijaniu,pozdrawiam i życzę powodzenia następnym razem
Jak prawidłowo zrobić ciasto naleśnikowe na krokiety, żeby łatwo je zawijać, bez żadnych pęknięć? To podane w niniejszym przepisie jakoś wyszło mi chyba zbyt kruche. Może coś zrobiłam źle?