Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie i chrupiące krokieciki,ja robię z podwójnej porcji i połowę zamrażam
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415458
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415458
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Mleko,wodę,mąkę i 2 surowe jajka połączyć mikserem i posolić.Przygotować farsz:mięso przepuścić przez maszynkę,pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć (nie rumienić).Mięso,pieczarki i pokrojone na drobno gotowane jajka wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Z ciasta usmażyć nalesniki(zostawić ok. 34 szklanki do moczenia krokietów).Na usmażone naleśnki nakładać farsz i zwijać krokiety następnie każdego krokieta zanurzyć w resztce ciasta naleśnikowego i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.Życzę smacznego