Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno zdrowsza od chipsów.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Kukurydzę obierz z liści i włókien, ugotuj (ok. 10 minut) w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Kolby wyłóż na folię aluminiową, połóż na każdej kawałek masła i/lub masła czosnkowego, zawiń dokładnie. Połóż pakieciki na rozgrzanym grillu na ok. 5 minut. Po tym czasie kukurydza jest gotowa.