Do góry

Przekąski Przepis na:

Kukurydza z grilla

Kukurydza z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4331

Dodano:

Odsłon: 2489

Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno zdrowsza od chipsów.

Składniki

  • kolby kukurydzy - po jednej na osobę
  • masło, masło czosnkowe
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kukurydzę obierz z liści i włókien, ugotuj (ok. 10 minut) w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
    Kolby wyłóż na folię aluminiową, połóż na każdej kawałek masła i/lub masła czosnkowego, zawiń dokładnie.
    Połóż pakieciki na rozgrzanym grillu na ok. 5 minut.
    Po tym czasie kukurydza jest gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń