Do góry

Przekąski Przepis na:

Kukurydziane naleśniki z granatem

Kukurydziane naleśniki z granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5436

Dodano:

Odsłon: 871

Nie znam nikogo, kto nie lubiłby naleśników! Ale żeby za bardzo nam się nie znudziły, proponuję te przygotowane na mące kukurydzianej ...Wyglądają ładnie i smakują równie dobrze!

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe :
  • mąka kukurydziana 1 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 1/4 szklanki
  • mleko 2 szklanki
  • jaja 2 szt
  • cukier drobny 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • Dodatki :
  • granat 1/2 szt
  • śmietana 30 % 1 szklanka
  • cukier puder 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kukurydziane naleśniki z granatem

Przygotowanie

  1. Jaja ubić z cukrem, następnie dodać mąkę kukurydzianą i pszenną. Stale miksując wlewać mleko, dokładnie składniki połączyć. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.

  2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Usmażone naleśniki smarować śmietaną i dodać pestki granatu. Składać naleśniki w dowolny sposób, ozdobione śmietana i posypane granatem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń