Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto nie lubiłby naleśników! Ale żeby za bardzo nam się nie znudziły, proponuję te przygotowane na mące kukurydzianej ...Wyglądają ładnie i smakują równie dobrze!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1188
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1188
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Składniki
Jaja ubić z cukrem, następnie dodać mąkę kukurydzianą i pszenną. Stale miksując wlewać mleko, dokładnie składniki połączyć. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Usmażone naleśniki smarować śmietaną i dodać pestki granatu. Składać naleśniki w dowolny sposób, ozdobione śmietana i posypane granatem. Smacznego!