Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów kapusty kiszonej,grzybów i ciasta francuskiego
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5353
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17547
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 666
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5353
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17547
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 666
Składniki
Kapuste kiszona płuczemy i gotujemy (z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego) 2 razy zmieniając wode,studzimy i drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Pieczarki kroimy w kostke i podsmażamy razem z pokrojoną cebulą.Odcedzoną,poszatkowaną kapustę mieszamy z pieczarkami i jajkiem,lekko podsmażamy.Orzechy włoskie tłuczemy drobniej i dodajemy do farszu,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką w proszku i starannie mieszamy,podsmażamy ok 10 min.Lekko ostudzony farsz nakładamy na rozwinięte ciasto francuskie i zwijamy,sklejąc boki (tak aby powstał kształt chleba) Wierzch smarujemy białkiem.Ciasto układamy na pergaminie,pieczemy przez ok 30 min w temp 200st C