Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów kapusty kiszonej,grzybów i ciasta francuskiego
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4434
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424019
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4434
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424019
Składniki
Kapuste kiszona płuczemy i gotujemy (z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego) 2 razy zmieniając wode,studzimy i drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Pieczarki kroimy w kostke i podsmażamy razem z pokrojoną cebulą.Odcedzoną,poszatkowaną kapustę mieszamy z pieczarkami i jajkiem,lekko podsmażamy.Orzechy włoskie tłuczemy drobniej i dodajemy do farszu,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką w proszku i starannie mieszamy,podsmażamy ok 10 min.Lekko ostudzony farsz nakładamy na rozwinięte ciasto francuskie i zwijamy,sklejąc boki (tak aby powstał kształt chleba) Wierzch smarujemy białkiem.Ciasto układamy na pergaminie,pieczemy przez ok 30 min w temp 200st C