Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów kapusty kiszonej,grzybów i ciasta francuskiego
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Składniki
Kapuste kiszona płuczemy i gotujemy (z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego) 2 razy zmieniając wode,studzimy i drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Pieczarki kroimy w kostke i podsmażamy razem z pokrojoną cebulą.Odcedzoną,poszatkowaną kapustę mieszamy z pieczarkami i jajkiem,lekko podsmażamy.Orzechy włoskie tłuczemy drobniej i dodajemy do farszu,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką w proszku i starannie mieszamy,podsmażamy ok 10 min.Lekko ostudzony farsz nakładamy na rozwinięte ciasto francuskie i zwijamy,sklejąc boki (tak aby powstał kształt chleba) Wierzch smarujemy białkiem.Ciasto układamy na pergaminie,pieczemy przez ok 30 min w temp 200st C