Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2796
Dodano: 01.01.2010
Odsłon: 9117
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapuste kiszona płuczemy i gotujemy (z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego) 2 razy zmieniając wode,studzimy i drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Pieczarki kroimy w kostke i podsmażamy razem z pokrojoną cebulą.Odcedzoną,poszatkowaną kapustę mieszamy z pieczarkami i jajkiem,lekko podsmażamy.Orzechy włoskie tłuczemy drobniej i dodajemy do farszu,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką w proszku i starannie mieszamy,podsmażamy ok 10 min.Lekko ostudzony farsz nakładamy na rozwinięte ciasto francuskie i zwijamy,sklejąc boki (tak aby powstał kształt chleba) Wierzch smarujemy białkiem.Ciasto układamy na pergaminie,pieczemy przez ok 30 min w temp 200st C
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

irma 21 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Wyśmienity przepis, wczoraj moi goście zajadali się tą potrawą. Polecam. 5)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 02 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Dodaje do ulubionych, bez względu na to z jakiego będzie ciasta. Lubie takie smaki. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 01 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Piekłam kiedys kulebiak z ciasta drożdżowego i z farszem ze słodkiej kapusty.Ale może i z ciasta francuskiego jest dobry.Zawsze to jakaś odmiana.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Elkamor 01 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Zaznaczam tylko moje zdanie.Prawdziwy kulebiak piecze się z ciasta drożdżowego,bez orzechów włoskich.Skąd wiem bo pochodzę z Lubelszczyzny i znam tę potrawę od dziecka,sama też ja piekę!!Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz