Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulebiaki drożdżowo kruche z kapustą i grzybami
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 130
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2220
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4128
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1444
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 130
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2220
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4128
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1444
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem i mlekiem. Odstawić. Z pozostałych składników (mąki, jajek, łyżeczka soli, śmietana, masło )zarobić ciasto, dodając rozpuszczone drożdże. Ciasto dobrze wyrobić - ma być luźne jak na pierogi.
Kroimy kapustę i przerzucamy do garnka. Dolewamy wody i gotujemy. Kroimy grzyby, gotujemy. Dodaje grzyby do kapusty. Odciskam i jeszcze chwilę gotuje by odparować farsz z wody.
Wałkuje ciasto i wycinam prostokąt. Wykładam kapustę i zwijam ciasto. Kroje na mniejsze kulebiaki.
Piekę w 180 C na ok 20 minut.