Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulebiaki drożdżowo kruche z kapustą i grzybami
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 989
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 989
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem i mlekiem. Odstawić. Z pozostałych składników (mąki, jajek, łyżeczka soli, śmietana, masło )zarobić ciasto, dodając rozpuszczone drożdże. Ciasto dobrze wyrobić - ma być luźne jak na pierogi.
Kroimy kapustę i przerzucamy do garnka. Dolewamy wody i gotujemy. Kroimy grzyby, gotujemy. Dodaje grzyby do kapusty. Odciskam i jeszcze chwilę gotuje by odparować farsz z wody.
Wałkuje ciasto i wycinam prostokąt. Wykładam kapustę i zwijam ciasto. Kroje na mniejsze kulebiaki.
Piekę w 180 C na ok 20 minut.