Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jeden kęs! Lekko i smacznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 848
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14293
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 848
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14293
Składniki
Do mięsa mielonego dałam startą cebulę, czosnek, przyprawy, zieleninę sól i chili, bułkę i jajko. Soli powinno być 1 łyżeczka na każde pół litra zawartości. Wyrobiłam masę i odstawiłam do stężenia.
Kalafiora podzieliłam na różyczki, wytłuściłam go oliwą i przykleiłam mięso mielone u podstawy- tworząc kulkę. Potem w trakcie smażenia posoliłam samego kalafiora. Zostało mi jeszcze trochę kalafiora więc obsypałam go przyprawą curry. Wszystko dałam na wytłuszczony ruszt. Grillowałam na średnim ogniu co najmniej 15-20 minut.
Smacznego :)