Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jeden kęs! Lekko i smacznie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Składniki
Do mięsa mielonego dałam startą cebulę, czosnek, przyprawy, zieleninę sól i chili, bułkę i jajko. Soli powinno być 1 łyżeczka na każde pół litra zawartości. Wyrobiłam masę i odstawiłam do stężenia.
Kalafiora podzieliłam na różyczki, wytłuściłam go oliwą i przykleiłam mięso mielone u podstawy- tworząc kulkę. Potem w trakcie smażenia posoliłam samego kalafiora. Zostało mi jeszcze trochę kalafiora więc obsypałam go przyprawą curry. Wszystko dałam na wytłuszczony ruszt. Grillowałam na średnim ogniu co najmniej 15-20 minut.
Smacznego :)