Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników rybek polecam kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej, u mnie były z dorsza, ale równie dobrze mogą być z mintaja, miruny lub innej rybki.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7539
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154941
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7539
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154941
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Składniki
Rybę umyć, osuszyć i zmielić na maszynce na grubych oczkach razem z jedną cebulą. Dodać pozostałe składniki (jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, sok z połowy cytryny, sól, pieprz i sos sojowy do smaku) i dokładnie wymieszać. Ręce delikatnie zmoczyć wodą i formować niewielkie kulki, które następnie panierujemy w bułce tartej. Gotowe kulki smażymy na oleju i przekładamy do naczynia, w którym będą się marynować.
Następnie zrobić zalewę. Zagotować wodę, dodać ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe i chwilę gotować. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać do niej przecier pomidorowy i chwilę smażyć. Na koniec wlać na patelnię zalewę octową, wymieszać i odłożyć do wystudzenia. Letnią zalewą zalać kulki rybne i odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!!!