Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne słodkie przekąski.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 52
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 545
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 52
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 545
Składniki
Wychodzi około 11 kuleczek. Plasterki kiwi zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 30 minut, potem kroimy w małe cząstki. Pestki dyni lekko siekamy. Twaróg miksujemy z jajkiem, wyjmujemy ostrza z robota i do sera dodajemy miód, pokrojone kandyzowane owoce, pestki dyni i cynamon. Na koniec dodajemy płatki owsiane i wszystko mieszamy.
Tackę posypujemy otrębami. Masę serową nabieramy łyżką i wykładamy porcje na tackę z otrębami. Porcje serowe obtaczamy w otrębach nadając im kształt kuli.
Kuleczki wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy od 20 do 30 minut w 180 C, do lekkiego przyrumienienia.