Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.... z warzywami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8486
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8486
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Piersi doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmazyć na złoto na oleju z obu stron. Mięso odłożyć.
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i por pokrojone w kostkę (ale tylko lekko żeby nie nabrały brązowej barwy), dodać pokrojone drobno papryki, curry, imbir, sok z cytryny- dusić ok. 5 min.
Dodać mleko kokosowe i włożyć mięso do warzywnej mieszanki - dusić jeszcze 5 min co jakiś czas mieszając - ewentualnie podlać wodą (gdyby bbyło zbyt gęste) i doprawić.
Danie smakuje wyśmienicie z ryżem dzikim lub brązowym- posypane natka pietruszki.