Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Składniki
Ryż wsyp do osolonego wrzątku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj szafran (jeśli użyywasz całych nitek, namocz je wcześniej w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. 2 Przygotowane warzywa wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie, skrop oliwą. Dodaj ryż i posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kardamonem. Kurczaka pokrój na niewielkie kąski, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 20 minut w temp. 210 st.