Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6601
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6601
Składniki
Ryż wsyp do osolonego wrzątku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj szafran (jeśli użyywasz całych nitek, namocz je wcześniej w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. 2 Przygotowane warzywa wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie, skrop oliwą. Dodaj ryż i posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kardamonem. Kurczaka pokrój na niewielkie kąski, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 20 minut w temp. 210 st.