Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Składniki
Ryż wsyp do osolonego wrzątku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj szafran (jeśli użyywasz całych nitek, namocz je wcześniej w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. 2 Przygotowane warzywa wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie, skrop oliwą. Dodaj ryż i posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kardamonem. Kurczaka pokrój na niewielkie kąski, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 20 minut w temp. 210 st.