Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2796
Dodano: 01.01.2010
Odsłon: 15258
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pieczarki kroimy w plastry ,podsmażamu.Cebule kroimy w krążki,czosnek przeciskamy przez praske i chwile podsmażamy.Wszystko dodajemy do mięsa mielonego,łączymy z jajkiem,bułką tartą i dodkładnie mieszamy.Blache "keksówke"smarujemy masłem,obsypujemy lekko bułką tartą i wkładamy połowe mięsa,na wierzch nakładamy pierś a na nią pozostałą częśc mięsa.Pieczemy ok 60 min w temo 180 st C
PIERŚ MOŻEMY TEŻ POKROIC W KOSTKĘ I BEZPOŚREDNIO WYMIESZAC Z MIĘSEM.MOŻNA JĄ PODAWAC NA CIEPŁO JAKO DANIE GŁÓWNE(NP Z SOSEM),DO ZIEMNIAKOW LUB NA KANAPKI
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Forks 23 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Genialny pomysl7 Kto głosował? | Odpowiedz

wikcia141 09 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
z pewnoscia wyprobuje wyglada apetycznie7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ja też dodaję do ulubionych bo to coś dla mojego podniebienia7 Kto głosował? | Odpowiedz

EwwRaa 01 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
O! To jest to ;) Właśnie mam od jakiegoś czasu ochotę na taką pieczeń,więc przepis wędruje najpierw do ulubionych,a później na ... stół ;) Pozdrawiam ;)7 Kto głosował? | Odpowiedz