Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiarygodnie smaczy,pięknie pachnie i wygląda, a do tego można go podac na wiele sposobów.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 304
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 234
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 304
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 234
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry ,podsmażamu.Cebule kroimy w krążki,czosnek przeciskamy przez praske i chwile podsmażamy.Wszystko dodajemy do mięsa mielonego,łączymy z jajkiem,bułką tartą i dodkładnie mieszamy.Blache "keksówke"smarujemy masłem,obsypujemy lekko bułką tartą i wkładamy połowe mięsa,na wierzch nakładamy pierś a na nią pozostałą częśc mięsa.Pieczemy ok 60 min w temo 180 st C
PIERŚ MOŻEMY TEŻ POKROIC W KOSTKĘ I BEZPOŚREDNIO WYMIESZAC Z MIĘSEM.MOŻNA JĄ PODAWAC NA CIEPŁO JAKO DANIE GŁÓWNE(NP Z SOSEM),DO ZIEMNIAKOW LUB NA KANAPKI