Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię galaretki na wieprzowych nóżkach tylko delikatną - drobiową.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
        
        
                Składniki
Udka ugotować. Obrać z kości i skóry. Ostudzić. Wywar przelać przez sito. Zachować marchewkę i pietruszkę. Dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku. Odmierzyć ilość wywaru by wiedzieć ile żelatyny użyć. Na 1 litr wywaru - daję 2,5 do 3 łyżek żelatyny. Na dnie formy rozkładam listki pietruszki, niewiele drobno pokrojonej marchewki i groszek. Na to wykłam część grubo pokrojonego mięsa i zalewam małą ilością wywaru. Odstawiam na pół godziny do lodówki by masa stężała. Wykładam groszek z kukurydzą i resztę mięsa. Całość zalewam pozostałym wywarem. Odstawiam do stężenia.