Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3588
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4328
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3588
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4328
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30566
Składniki
Filety z kurczaka umyć , marchewkę i pietruszkę obrać , opłukać .
Mięso i warzywa zalać wodą w rondlu (powinno jej być nieco więcej niż litr )dodać przyprawy i gotować 20 minut .Przyprawić do smaku vegetą.
Wywar przecedzić ( powinno pozostać litr płynu ) i rozpuścić w nim żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać sok z cytryny i sól.
Do ośmiu filiżanek wlać trochę wywaru , włożyć groszek konserwowy i posiekaną natkę pietruszki , odstawić w chłodne miejsce .
Gdy galaretka trochę stężeje , włozyć do filiżanek mięso pokrojone w niewielkie kawałki , plasterki marchewki,pietruszki i papryki.
Zalać resztą wywaru i pozostawić do zastygnięcia. Po wystygnięciu wyłożyć z filiżanek na półmisek wyłożony sałatą . SMACZNEGO