Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny kurczak doskonały do sałatek lub jako danie główne. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3763
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3763
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki dowolnej wielkości. Możesz wykorzystać również udka lub skrzydełka. Włóż je do miski i posyp przyprawami do marynaty. Wymieszaj tak, aby przyprawy obtoczyły wszystkie kawałki. Odłóż mięso do zamarynowania (im dłużej tym lepiej, minimum na godzinę).
W misce przygotuj ciasto - połącz jajko z mlekiem, dodaj przyprawy, mąkę i dokładnie wymieszaj. Do miski włóż kurczaka i zamieszaj, tak aby ciasto pokryło wszystkie kawałki. Następnie przełóż kawałki do miski z mąką i, potrząsając naczyniem, obtocz w niej całego kurczaka. Teraz wystarczy smażyć go na głębokim tłuszczu, tak aby panierka się zarumieniła. Olej powinien być nie za gorący, ponieważ wtedy panierka się spali, a kurczak będzie surowy dlatego polecam wypróbować temperaturę na jednym kawałku.