Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie po raz pierwszy jadłam w Holandii za pierwszym razem nie przypadł mi do gustu ze względu na to iż nie lubiłam właśnie masła orzechowego!! ale z każdym kęsem się do niego przekonywałam i teraz często go robię wręcz uwielbiam... taki mega pikantny z sambalem :)
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 157
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 157
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę dodać do niego wszystkie składniki oprócz MASŁA ORZECHOWEGO! Najlepiej odstawić na noc w celu dobrego zamarynowania Następnego dnia kurczaka wyjąć z marynaty ponabijać na patyczki od szaszłyków i usmażyć na niewielkiej ilości oleju Marynatę przełożyć do garnka doprowadzić do wrzenia, należy pamiętać o częstym mieszaniu aby się nie przypaliło na koniec dodać masło orzechowe Podawać z kurczakiem i frytkami * SMACZNEGO!!
Można i w taki sposób podać ;)