Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-04-2008
Pomysł na obiad.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2052
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10558
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 66
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2052
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10558
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 66
Składniki
Brzoskwinie dokładnie osącz, tymianek opłucz, osusz. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, na dnie rozłóż brzoskwinie i gałązki tymianku. Szalotki lub cebule obierz, posiekaj, migdał pokrój w słupki. Wymieszaj z owocami w formie. Kurczaka obierz ze skóry, mięso pokrój w paski. Rozłóż na pozostałych składnikach. Całość zapiekaj 20 minut w temp. 210 st. 2 Gotowego kurczaka wraz z brzoskwiniami wyjmij i przełóż na ogrzany półmisek, a następnie przykryj folią aluminiową. Do pozostałego z pieczenia sosu wlej ocet balsamiczny, ewentualnie dodaj szczyptę cukru. Podgrzewaj, aż płyn odparuje i zgęstnieje. Podawaj do kurczaka. Dobrym dodatkiem do potrawy będzie ryż lub frytki oraz surówka z cykorii z orzechami włoskimi. Pom