Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1422
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13604
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1422
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13604
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Składniki
Włoszczyznę, cebulę i marchewki ugotowałem w dwóch litrach wody, dodałem listek laurowy, ziarna pieprzu, sól. Oddzielnie ugotowałem brokuł. Po mniej więcej 15 minutach do wywaru włożyłem opłukane i sprawione piersi, gotowałem jeszcze ok. 20 minut. Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki. Groszek i kukurydzę osączyłem z zalewy. Wszystkie składniki ułożyłem warstwami. Zalałem tężejącą galaretą. Wstawiłem do lodówki na 3 godziny.