Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z warzywami w agarze

Kurczak z warzywami w agarze

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17314

Dodano:

Odsłon: 3623

Znane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ?

Składniki

  • 500 g filetów z piersi kurczaka
  • włoszczyzna
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 brokuł
  • mała puszka groszku
  • mała puszka kukurydzy
  • pół czerwonej papryki
  • listek laurowy
  • sól
  • 15 g agar agar
  • 5 ziaren pieprzu
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak z warzywami w agarze

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę, cebulę i marchewki ugotowałem w dwóch litrach wody, dodałem listek laurowy, ziarna pieprzu, sól. Oddzielnie ugotowałem brokuł. Po mniej więcej 15 minutach do wywaru włożyłem opłukane i sprawione piersi, gotowałem jeszcze ok. 20 minut.
    Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki. Groszek i kukurydzę osączyłem z zalewy. Wszystkie składniki ułożyłem warstwami. Zalałem tężejącą galaretą. Wstawiłem do lodówki na 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń