Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, której bazą jest kasza kuskus jest to coś innego. Biorąc pod uwagę zastosowane dodatki to możemy powiedzieć, że jest to potrawa bardzo zdrowa, ale do tego bardzo smaczna.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Składniki
Płukamy kaszę w zimnej wodzie, i zalewamy kaszę wrzątkiem. Przykrywamy i zostawiamy na około 5-10 minut. Ilość wody do zalania to proporcja 1:1.
Kroimy małe korniszony oraz kiełki słonecznika na drobniejsze kawałki.
Nasiona chia zalewamy wrzątkiem, 2 części wody do 1 części nasion. Odstawiamy nasiona do wchłonięcia w całości wody.
Jak kasza jest już miękka i wchłonęła wodę dodajemy dodatki np kukurydzę .
Jak nasiona chia są już gotowe nakładamy sporą warstwę na całość kaszy .
Następnie na rozłożone nasiona kładziemy pozostałe dodatki.
Na koniec dodajemy moje ulubione curry i mamy super smaczną przekąskę. Możemy dodać jeszcze coś mokrego jak np polewkę z octu balsamicznego.