Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wigilijna z regionów wschodnich, Lubelszczyzna, Podkarpacie.
Potrawa świąteczna bożonarodzeniowa pochodząca z kuchni kresowej zmodyfikowan...
Odsłon: 9168
pierogi nadziewane kutią wyszły bardzo smaczne . Są dość słodkie i świetnie s...
Odsłon: 2904
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 27
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 736
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 274
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 137
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 27
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 736
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 274
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 137
Składniki
Pszenicę moczymy, gotujemy około godziny, zmieniając dwa razy wodę podczas gotowania. Miękką odcedzamy. Umyty mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, po czym mielimy 3-4 razy. Rozcieramy z podgrzanym miodem. Bakalie, orzechy , migdały, (figi, daktyle-opcjonalnie) siekamy. Rodzynki moczymy w rumie. Łączymy mak z wszystkimi bakaliami oraz osączoną pszenicą, mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kutia im starsza, tym lepsza.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Przekąski
Przystawka na Wielkanoc
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a ty nie wiesz czym ich poczęstować? Zamia...
Odsłon: 11564
Przystawka na Wielkanoc
Nie wiesz, co podać swoim bliskim na święta wielkanocne? Jak połączyć tradycy...
Odsłon: 3934