Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3407
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3407
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Składniki
Drożdże posypać odrobiną cukru i mąki, zalać 1/3 szklanki mleka i odstawić, drożdże się rozmnożyły ;) Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, resztę mleka i sól oraz przygotowany wcześniej zaczyn. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Formować placki o średnicy ok. 15-20 cm z lekko wywiniętym brzegiem i od razu rzucać na gorący olej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym lub tatarskim i startym żółtym serem.