Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 23
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 462
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1965
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 23
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 462
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1965
Składniki
Jajka, twaróg, kremówkę, mleko i cukier wymieszać. Jabłka opłukać, usunąć z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Płaty lasange i masę z twarogu podzielić na 4 porcje, a mus jabłkowy i plasterki jabłka - na 3 porcje. Do natłuszczonej formy układać warstwami: lasagne, twaróg, mus i plasterki jabłka. Na samym wierzchu ułożyć płaty lasagne i masę twarogową. Oprószyć grubym cukrem połączonym i cynamonem, a także wiórkami masła. Piec ok. 45 min w temperaturze ok. 180°C.