Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Jajka, twaróg, kremówkę, mleko i cukier wymieszać. Jabłka opłukać, usunąć z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Płaty lasange i masę z twarogu podzielić na 4 porcje, a mus jabłkowy i plasterki jabłka - na 3 porcje. Do natłuszczonej formy układać warstwami: lasagne, twaróg, mus i plasterki jabłka. Na samym wierzchu ułożyć płaty lasagne i masę twarogową. Oprószyć grubym cukrem połączonym i cynamonem, a także wiórkami masła. Piec ok. 45 min w temperaturze ok. 180°C.