Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i ekstremalnie prosty przepis na hummus z ciecierzycy i serka wiejskiego.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Cieciorkę odsączam. Czosnek przeciskam przez praskę. Wszystkie składniki umieszczam w malakserze. Miksuję do uzyskania gładkiej masy. Przekładam do miski. Schładzam. Posypuję wędzoną papryką, sezamem, czarnuszką. Dekoruję oliwą i nitkami chili. Proste, lekkie i szybkie. I przepyszne. Podaję z tym, co akurat jest pod ręką. Z wrapsami, bagietką, pitą, chrupkim pieczywem. Z ogórkiem, marchewką, papryką, rzodkiewką.