Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skoro udało mi się jeszcze znaleźć opieńki ..........zapiekanki -czemu nie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Opieńki usmażyć z solą na maśle , na wolnym ogniu pod koniec dodając cebulę ( w kostkę)- około 20min.grzyby + 5-10 min grzyby z cebulą
Bułki przekroić jak na zapiekanki , wydrążyć miąższ, nadziać grzybami z cebulą, na każdej połówce bułki rozprowadzić po 1 łyżce śmietany, posypać natką , papryką i serem żółtym ( w tej kolejności)
Zapiekać w piekarniku lub kombiwarze w temp. 180 st. aż do roztopienia sera zółtego.
Spożywać w momentach szczególnej tęsknoty za lasem :)