Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od przyjaciół leszcza, oczyszczonego i pokrojonego w kawałki tylko doprawić , panierować i upiec. Przygotowałam leszcza na dzisiejsze popołudnie wyszedł bardzo smaczny. Polecam
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 230
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 230
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Sól , pieprz oraz przyprawę do ryb wymieszać , połączyć z posiekaną natką pietruszki, przyprawami natrzeć kawałki ryby. Dodatkowo rybę skropić sokiem z cytryny dla lepszego smaku, zakryć ścierką i odstawić w chłodne miejsce na 40 minut. Po tym czasie kawałki obtaczać w mące pszennej, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obydwu stron na złoty rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego. Rada; Jeżeli macie rybę w całości to fajnie jest z wierzchu ponacinać w paru miejscach.
Rybka gotowa do podania.